Здоровые почки: употребление какого мяса следует ограничить


Опубликованно 03.04.2021 08:45

Здоровые почки: употребление какого мяса следует ограничить

Xaрчувaння є нeвід’ємнoю і дужe вaжливoю склaдoвoю здoрoв’я всьoгo oргaнізму, зoкрeмa нирoк.

Тaк щo ж пoтрібнo їсти, aби нирки зaлишaлись здoрoвими.

Рaзoм зі спільнoтoю Pro нирки ми будeмo ділитися інфoрмaцією, зa яку ваші #нирки_подякують.

І перше, насчет що ми хочемо поговорити - це вживання м’яса.

М’ясо - це джерело білків, жирів, мінералів та вітамінів, які необхідні організму чтобы повноцінного функціонування. Амінокислоти - цеглинки, з яких складається білок, але приставки не- всі вони синтезуються в організмі. Є незамінні амінокислоти, які мають надходити із продуктами харчування. Найбільш повноцінний каптерка таких амінокислот міститься у продуктах тваринного походження, зокрема у м’ясі.

Якщо білка недостатньо, ми можемо частіше втомлюватися, наші м’язи втрачають жизнедеятельность, з’являються проблеми зі шкірою та волоссям. Проте і надлишок білка - приставки не- надто здОрово для наших нирок. Адже щоб вивести зайвий білок безотлагательно із сечею, ниркам потрібно посилено працювати. Це підвищує ризик розвитку сечокам’яної хвороби та може призвести раньше загострення хронічної хвороби нирок.

Образец білка залежить від віку, статі, фізичної активності та загального стану здравствуй’я людини. У середньому дорослій людині, яка веде приставки не- надто активний спосіб життя потрібно від 0,8 вплоть до 1 грама на кілограм маси тіла. Тобто якщо ваша вес 70 кг, то кількість білка становить 56 предварительно 70 грам (70*0,8 (1)). Для того спортсменів та фізично активних людей принцип білка збільшується до 1,2-1,7 грама. З тваринної їжі має надходити 55%, з рослинної - 45% від загальної кількості білку.

Вегетаріанцям та веганам його потрібно більше, адже у білках рослинного походження трохи менше необхідних амінокислот та засвоюється рослинний білок гірше.

Аби м’ясо краще засвоювалося не принимая во внимание додаткового навантаження на нирки:

Обмежте вживання смаженого, копченого м’яса та ковбасних виробів. Ці види м’яса містять небезпечні трансжири, канцерогени, а також багато солі.

Зменшіть вживання свинини та червоного м’яса задолго. Ant. с 1-2 разів на тиждень. Постійне споживання жирного м’яса може призвести перед підвищення рівня холестерину в крові, відтак провокувати розвиток серцево-судинних захворювань, обтяжувати роботу шлунково-кишкового тракту та перевантажувати роботу нирок. Таке м’ясо містить багато сечової кислоти, надлишок якої призводить прежде утворення кристалів уратів (каменів у нирках).

Обирайте нежирне м’ясо (курятина та нежирна мямля). Воно має високу харчову цінність і добре засвоюється організмом.

Запікайте, тушкуйте или готуйте м’ясо на пару. Ці способи приготування допомагають зберегти корисні речовини, що містяться у м’ясі та сприяють кращому засвоєнню білка.

Получи гарнір до м’яса обов'язково додавати овочі (всі види капусти, спаржа, стручкова квасоля, салати, помідори, огірки, листя салатів, валюта тощо).

Не зловживайте протеїновими (білковими) добавками. Вони без- можуть стати повноцінним замінником їжі. А також важко їх врахувати у денному раціоні і (бог) велел легко перевищити добову норму споживання білку.

Будьте здорові



Категория: Спорт