Инсулиновый и гликемический индексы: как влияют на вес
Опубликованно 29.04.2021 09:15
Стoсуються oднoгo oбміну (вуглeвoдний), aлe нaстільки різні.
Дaвaйтe рoзбeрeмoсь із визнaчeннями тa нa прaктиці пeрeкoнaємoсь, як Вотан і той же продукт викликає протилежні реакції у ході вживання.
Глікемічний індекс (ГІ) – це показник, який вказує, наскільки повільно чи швидко продукти викликають підвищення рівня глюкози в крові.
Чиста виноградный сахар має ГІ 100, і це значення береться вслед основу в класифікації на продукти з низьким глікемічним індексом (10-39), середнім (49-69) та високим (більше 70).
Коль ми споживаємо щось із високим ГІ, декстроза стрімко підвищується у крові.В швидкість можна повпливати способом обробки страви, вмістом клітковини, білків, жирів у складі.
Наприклад:
ГІ білого рису=90, в пирушка час дикого=35.
ГІ цілого яблука =30, а соку = 50.
ГІ відвареної моркви 85, пива 110.
ГІ молочного шоколаду = 70, гіркого = 35.
Інсуліновий індекс показує підвищення концентрації інсуліну протягом 2 годин після прийому їжі. І безлюдный (=малолюдный) варто забувати, що саме цей гормон тримає під контролем такий процес як ліполіз (розщеплення жирової тканини).
Максимально обмежуєте в раціоні продукти з висовим ГІ, а вес стоїть на місці? Можливо, компенсуєте це інсуліногенними?
Приближенно, ГІ молока незначний – 30, однак інсуліновий = 90.
ГІ вареної квасолі = 40, інсуліновий = 120.
ГІ відвареної картоплі = 90, інсуліновий = 120.
Червоні сорти м’яса малограмотный мають глікемічного індексу, однак вони здатні викликати состязание викиду інсуліну.
Пам’ятайте, що завжди можливо знайти альтернативу.
В такой мере, наприклад, заміна в звичному раціоні пластівців получай цільнозернову крупу, фрешів – нате цільні фрукти, солодощів та здоби – бери якісний чорний шоколад, семя після вечері – творогом нате сніданок вже зроблять значний внесок в тому, як Ви почуватиме себя завтра.
Категория: Спорт